Digid activeren met de activeringscode (www.digid.nl/activeren)

By   oktober , 2013

Hoe kun je je DigiD activeren?
Je kan jouw Digid activeren met de activeringscode die je via de post binnen vijf dagen na jouw aanvraag hebt ontvangen. Je heb ook jouw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze heb je bij het aanvragen van je Digid gekozen.Met deze gegevens kun je jouw Digid activeren via www.digid.nl/activeren.Ben je jouw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Je moet dan helaas opnieuw jouw DigiD aanvragen. Dat kun je gelijk doen via www.digid.nl/aanvragen.

Als je de brief met activeringscode nog niet hebt ontvangen wat ga je dan doen ?
je hoort de brief met activeringscode binnen 5 dagen te ontvangen. DigiD stuurt de activeringscode in een blanco envelop. Mogelijk heeft je hem niet herkend als zijnde van DigiD.

DigiD stuurt de brief naar het adres waarop je staat geregistreerd in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). Als je in een verhuizing zit, is de brief gestuurd naar het adres dat ten tijde van de aanvraag geregistreerd stond.

Vraag opnieuw je DigiD aan. Als je wederom geen brief ontvangt, kun je contact opnemen met de DigiD helpdesk. https://digid.nl/activeren

28 Comments on “Digid activeren met de activeringscode (www.digid.nl/activeren)

 1. J.van Baren

  ik zie niet waar ik mijn activeringscode kan activeren op mijn digid activeren pagina ?help

 2. doeke veld

  Ja, ik wil mijn digid activeren.
  Geef mij dan de gelegenheid. Bij activeren digidcode kom ik opvragen, ja alleen maar vragen, die niets met het activeren van de code tre maken hebben, U maakt er een grandioze puinhoop van. Dus ik heb mijn code nog niet kunnen activeren, kom niet op activeer uw digid. Logisch, dat er veel klachten zijn.

 3. j. goessens

  ik word niet goed van de digid; de helft van de tijd werkt ie niet. Maar om hem te activeren vind je overal tekst en uitleg over HOE het moet, maar nergens vind ik de mogelijkheid om het ook daadwerkelijk te DOEN (met activeringscode).
  Misschien kan dit ondertussen ook een makkelijker gemaakt worden!

  1. Beelen

   Kunt U mij duidelijk aangeven hoe en waar ik de activeringscode kan plaatsen. Is mij na een half nog steeds niet gelukt ?

   1. mevr.vd Horst

    Ook ik ben al dagen aan het proberen om te activeren !
    Wat een waardeloos gedoe.. niet erg bevordelijk..ik geef het voorlopig op..
    of ga maar eens bellen..ben benieuwd of ik dan wel verder kom.

  2. J K roffel

   IK heb het zelfde probleem,activeren lukt niet!!! mischien moet de helpdesk eerst geactiveerd worden !!!!
   ha ha !!!

   1. Najib

    Ik het nieuwe activeringscode ge kregen ,het lukt niet. Die schrijft onjuiste gebruiksnaam en onjuiste
    wachtwoord.

 4. A. de Vries

  Heb activeringscode per post ontvangen, maar vind geen mogelijkheid op uw site om digd te activeren.

 5. Ik

  Waar moet ik mijn activeringscode intoetsen etc. Dit zie ik meer als vraag staan, dus hoe kan dat? Graag een antwoord!!!!

  1. mijndigid Post author

   U kunt uw DigiD activeren met de activeringscode die u via de post binnen vijf dagen na uw aanvraag hebt ontvangen. U heeft ook uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze heeft u bij het aanvragen van uw DigiD gekozen.

   Met deze gegevens kunt u uw DigiD activeren via https://digid.nl/activeren

 6. Carla

  Vandaag de derde poging om te activeren,het is echt te gek voor woorden dat dit niet lukt,voor een site die zo belangrijk wordt om dingen te regelen.Dit is om hopeloos van te worden,DOE ER IETS AAN

 7. Mariza

  Oh gelukkig ik ben dus niet de enige!!! wat een stom geval, ik heb nu voor de derde keer een nieuwe activeringscode moeten aanvragen, maar eigenlijk ligt het niet aan mij.

 8. Jori pullen

  Ben nu al voor het derde jaar aan het klote met die digid. Je moet je belastingen op tijd inleveren maar op deze manier word het de mens gewoon onmogelijk gemaakt! Kon mijn vriend zijn digid wel activeren maar kan nu niet inloggen! Ik krijg mijn digid niet eens geactiveerd! Wat moet ik nu doen….want als ik voor 1 april mijn belasting heb aangegeven krijg ik weer dreigbrieven!

 9. j markes

  Ik heb mijn activerings code ontvangen maar kan nergens vinden om te activeren.

 10. Shenying Han

  Ik heb mijn activerings code ontvangen maar kan nergens vinden om te activeren

 11. jt punter

  Wat is dit nu weer heb voor de tweede keer digid aangevraagd alles op geschreven goed wachtwoord en gebruikers naam ,klopt het niet zeggen ze klopt wel .en nu activeren kan het nergens vinden ,word er gek van .alles geprobeerd nou niks helpt .bedankt .
  grt..

 12. Ton Demelinne

  Beste mensen,
  Kan iemand mij vertellen hoe ik de activeringscode moet activeren, zodra ik op activeren digidcode druk, krijg ik het veld van de gebruikersnaam en wachtwoord, dat werkt dus voor geen meter, ik heb nu zo’n 10 tal keren geprobeerd maar kom er niet op.
  Wat is er toch mis mee, en ik ben niet de enige lees ik.

  Groet Ton.

 13. A.Brinkhof

  Hoe kan ik mijn code activeren er staat op deze site niets waar dat kan .
  Als ik http://www.digid.nl/activeren doe krijg ik steeds deze pagina en niets waar mijn gebruikersnaam wachtwoord en code ingetikt moet worden.

 14. bonnie

  ik moet de digidcode activeren, maar hoe? Moet het wachtwoord en gebruikersnaam invullen en dan krijg ik onjuist ww en gebruikersnaam. Dat klopt want doordat die niet meer juist zijn moest ik een nieuwe digidcode aanvragen! Nu heb ik de code maar ik kan die niet activeren omdat het ww en de gebruikersnaam onjuist zijn. Omdat die niet klopten moest ik een nieuwe code aanvragen enz…….
  Wel een nieuwe code, onjuiste gebruikersnaam en ww en hoe nu deze code activeren!!!

  Roept u maar en graag duidelijke uitleg en ik activeer de code!!!

 15. jas

  Ik heb een nieuwe activeringscode gekregen Maar de code lukt niet . Ze zeggen De gebruikersnaam is on just en het wachtwoord ook

 16. van Dam

  Wat een gedoe. Het is niet mogelijk om gelijk bij activeren te komen. Niets lukt. Ook bovenstaande tekst zit vol met fouten. Begrijp niet dat dit Rijksdienst is. Uiteindelijk gelukt via advies van hierboven duo april gebruik https://digid.nl/activeren

 17. W.Stuiver

  Ik ben al weken bezig om een Digid te krijgen, dan klopt de activeringscode tot 3 maal aan toe niet…Ik ben blond maar niet dom. Wat een gedonder bij de Rijksdienst. Kan weer een nieuwe Digid aanvragen voor de 3 e keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *